måndag 17 januari 2011

Prinsessan och grodan

Det var en gång i ett land långt långt borta, en prinsessa som bodde i ett stort slott. Alla var avundsjuka på den vackra prinsessan som bodde i det stora slottet och hade massa pengar. Men ingen visste hur prinsessan verkligen kände, hon var inte lycklig trots att hon var så vacker att män stod på kö för att fria till henne eller att hon hade massa pengar. Men ingen visste hur prinsessan verkligen kände, hon var inte lycklig trots att hon var så vacker att män stod på kö för att fria till henne eller att hon hade massa pengar. Prinsessan var inte lycklig, hon tyckte hon saknade något, en prins. Massa rika prinsar reste för att fria till henne men hon tackade hela tiden nej, ingen utav prinsarna blev hon kär i. En dag satte prinsessan på sig sina fulaste kläder och gick ut i skogen för att plocka bär. När hon hade plockat korgen full och skulle gå till slottet så trillade hon rakt ner i en damm.
”Gick det bra?” frågade en groda.
”Ja, jag blev bara lite blöt. Bor du här?” sa prinsessan till grodan.
”Ja, det gör jag” svarade han och log.
Prinsessan blev så glad eftersom grodan var vänlig mot henne, dem satt på en sten full av mossa och pratade tills solen började gå ner.
När prinsessan skulle gå tillbaka bestämde dem att dem skulle mötas imorgon igen, prinsessan gick hem till slottet igen.
När hon sov så drömde hon om grodan. Dem var kära.
När prinsessan vaknade nästa dag så skyndade hon sig att äta och klä på sig.
Sedan sprang hon till grodan och när hon kom fram till grodan såg han väldigt ledsen ut.
”Vad är det?” frågade prinsessan med ledsen röst.
Grodan började förklara att han var en riktig prins men att drottningen hade förvandlat honom till en groda och han måste vara människa för att kunna gifta sig med prinsessan.
Prinsessan började gråta besviken och sårad eftersom hennes mor förvandla prinsen till en groda. Grodan tröstade henne och sa att det fanns ett botemedel.
”Jag kan hämta det” sa prinsessan.
Grodan förklarade vart det fanns, i ett sten hus som vaktades av en drake.
Prinsessan gav sig iväg till huset med svärdet i högsta hugg.
När hon kom fram så började hon slåss med den onda draken Aragog.
Till sist så högg hon svärdet rakt i hjärtat på Aragog och han föll död ner till marken.
Prinsessan sprang in i huset och hämtade botemedlet, sedan sprang hon tillbaka till grodan.
När grodan drack botemedlet så förvandlades han till den stiligaste prinsen, som prinsessan någonsin sett. Dem gifte sig och hade ett stort bröllop i slottet och fick en liten pojke tillsammans som dem döpte till Charles.

Av: Herbert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar